Kalender

Ladda ner som iCal-fil
Medlemsmöte över Internet (OBS! Jitsi!)
Onsdag, 24 Juni 2020,  7:00
Träffar : 222

Detta medlemsmöte kommer att ha fokus på byte av videokonferanssystem.

När vi insåg att det inte längre var möjligt att träffas för att hålla möte i klubblokalen p.g.a. COVID-19 / Corona såg vi oss om efter ett alternativt sätt att hålla verksamheten i gång. Valet blev Cisco Webex som kändes helt rätt m.h.t. att Cisco subventionerade användningen av sitt videokonferenssystem till 100% för att hjälpa företag och organisationer hålla i gång sina verksamher.

Vi har därför under några månader kunnat hålla möten via detta system och det har fått stor acceptans bland våra medlemmar.

Nu har Cisco dragit tillbaka sina subventioner vilket för vår del innebär att vi är hänvisade till att skaffa ett abonnemang som givetvis kostar en slant om vi önskar att fortsätta med deras system.

Under tiden har vi undersökt alternativa system, ett av dessa är Jitsi som är framtagit av en grupp entusiaster, läs gärna mer (på Engelska) här Jitsi är en s.k. "Community", en sammanslutning av ett antal utvecklare.

Kännetecknande för detta system är att krävs ingen registrering eller installation av program på din dator. Fungerar även på smartphone och läsplatta. Det finns en app att ladda ner för Jitsi, även den är kostnadsfri.

Allt du som deltagare i ett möte behöver göra är att starta din webbläsare och skriva in https://meet.jit.si/mötesrum där "mötesrum" ska ersättas av namnet på mötesrummet du får i mejlet från den som bjuder in till mötet. Det kan även komma att krävas ett lösenord, även det erhåller du i mejlet.

Vi ses på Internet via Jitsi!

Webmaster

 

Plats Internet via Jitsi