Grannsamverkan kan man kanske kalla det för när vi flyttade repeatern SK7RGM B, d.v.s. D-star-repeatern i västra Blekinge från sitt QTH i VBSA:s klubbstuga till sitt nya QTH beläget i vattentornet i Asarum.

Torsdagen den 15/6 2017 träffades vi i SK7JC:s klubbstuga för nedmontering och transport av repeatern till det nya QTH:et. Väl framme i Asarum så anslöt ytterligare några HAM-fellows och nu började strapatsen med att bära upp repeaterskåpet vilket vi uppskattar väger ~35 kg.

Det kändes i armarna som att skåpet ökade i vikt med kvadraten på antalet avverkade trappsteg i den ganska smala spiraltrappan med sina 100+ trappsteg. Allt gick dock bra och efter att Ronny SM7IKJ återanslutet alla kablar och gjort den obligatorikska "smoke-testen" (utan rökbildning!), så kunde vi konstatera att vi hade lyckats med uppdraget. Detta firade vi med att i det behagliga vädret ta en fika som Ronny hade med sig, det smakade synnerligen väl att med en kopp kaffe i handen, begrunda den milsvidda utsikten som den här lokationen erbjuder!

WOG_JPI_FFI_IKJ_m.jpg

Fredrik SM7VGO, Peter SM7JPI, Bengt SM7FFI och Ronny SM7IKJ

 

 

FFI_FLD_m.jpg

Bengt SM7FFI och Håkan SM7FLD

 

Läs mer på Bengts facebooksida